fibromyalgie vlaanderen nederland
fibromyalgie vlaanderen nederland
 
 

FIBROMYALGIE


Fibromyalgie is een chronisch en invaliderend pijnsyndroom. Fibromyalgie is een volksziekte: het komt wereldwijd voor bij 1 tot 2% van alle mensen. Fibromyalgie komt bij vrouwen vaker voor dan bij mannen, maar kent geen leeftijdsgrens. Het merendeel van de patiënten heeft een uitputtende zoektocht in het medische circuit achter zich voordat de diagnose gesteld wordt. Patiënten krijgen dan van de arts of reumatoloog te horen dat de oorzaak van fibromyalgie onbekend is, en dat ze ermee moeten leren leven omdat de aandoening niet te genezen is. Dat deze mededeling niet meer van deze tijd is, kunt u op deze website lezen.


FIBROMYALGIE KAN OPERATIEF VERHOLPEN WORDEN


Recent onderzoek heeft aangetoond dat fibromyalgie gerelateerd is aan een beklemming van de zenuwen in één of meerdere ledematen. Deze beklemmingen kunnen met behulp van microchirurgie onder locale anesthesie worden verwijderd. De methode voor operatieve behandeling van fibromyalgie is ontwikkeld door de Duitse arts en chirurg Dr. Johann A. Bauer, en wordt momenteel uitsluitend door hemzelf verricht in zijn privé-kliniek in Zwitserland. De procedure is inmiddels uitgevoerd bij 5000 patienten van over de gehele wereld. Na de operatie was 52% van hen volledig pijnvrij, 41% merkte een verlichting van de pijn. In 7% van de gevallen had de behandeling geen baat.


OVER DEZE WEBSITE


Deze website is een spontaan en onafhankelijk initatief van (ex-)fibromyalgie patiënten die geopereerd zijn door Dr. Bauer, alsmede van hun hun partners, vrienden en kinderen. Dit initiatief is voortgekomen uit dankbaarheid jegens Dr. Bauer, zijn vrouw en zijn medewerkers. Deze website is dus op generlei wijze verbonden aan Dr. Bauer of zijn praktijk.Mogelijke locaties van fibromyalgiepijn door zenuwbeklemming bij de rechterelleboogMogelijke locaties van fibromyalgiepijn door zenuwbeklemming bij de rechtenkel.

Bron: Bauer, JA, Frontier Perspectives 16/2 11-18, Philadelphia (2008).
EEN website gemaakt DOOR (ex-)fibromyalgie patiënten 
die geopereerd zijn door Dr. Bauer